A magyar kormányt hibáztatja Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu újonnan kinevezett szenátusi elnök Orbán Viktort okolja a Marosvásárhelyen történtekért. Szerint ugyanis a magyar kormány nem tett semmit azért, hogy visszaszorítsa a szélsőségességet Magyarországon. Alakul a közös front a román politikusok között.
Hirdetés

A magyar kormány nem tett semmit azért, hogy visszaszorítsa a szélsőségességet Magyarországon – vallja Călin Popescu-Tăriceanu, a román szenátus újonnan megválasztott elnöke.

„Mindig elítéltem a szélsőségességet, a romániait és a külföldit egyaránt. Magyarországon nagyon veszélyes szélsőségesség létezik, és sajnos, az Orbán Viktor vezette jelenlegi kormány semmit nem tett a visszaszorításáért, mi több, a saját, nacionalista jellegű politikájával számos kérdőjelet vetett fel az Európai Unióban, a konszolidált demokráciákkal rendelkező országokban” – fogalmazott a Nemzeti Liberális Párt ex miniszterelnöke.

Hozzátette: egy demokratikus világban rendelkezni kell annyi bátorsággal, hogy nemet mondjanak a szélsőségességre.

A Jobbik elnökének nemkívánatos személlyé való nyilvánítására, illetve a Jobbiknak a Romániából való kitiltására irányuló tervekkel kapcsolatban Tăriceanu úgy vélte: „elégséges” a jelenlegi román törvényes keret arra, hogy alkalmazzák a szélsőségesekkel szemben.

Hirdetés