Rúzsozásból jelesre vizsgáztak a kolozsvári nők

Kolozsvár bekerült a rekordok könyvébe azzal, hogy mintegy 1400 nő egy percen át rúzsozta magát a Iulius Mall földszintjén.
Hirdetés

A nőnapi rendezvényen többen meglógtak az ingyenesen osztogatott rúzzsal anélkül, hogy részt vegyenek a rekordállításban. Végül 1384 résztvevőt regisztrált az angliai Guinness World Records képviselője, aki hitelesítette a rekordot. Ez a szám is elegendő volt ahhoz, hogy dőljön a rekord, amelyet 2012 óta a venezuelai Caracas tartott.

A résztvevők különböző árnyalatú rúzsok közül választhattak, melyhez egy kézi tükröt is kaptak.Az előkészületek közben Cătălin Măruţă szórakoztatta az egybegyűlt hölgyeket, majd a rekord megdöntése után Tudor Chirilă lépett fel. A Iulius Mall és egy kozmetikumokat forgalmazó által meghirdetett rekordállítási kísérletben több férfi is részt vett.

A Facebookon, és internetes fórumokon sokan kifogásolták a szokatlan kezdeményezést. Adrian Dohotaru civil aktivista, a Társadalmi Akciócsoport vezetője szerint március 8. a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, és a nők egyenlő jogokért vívott évszázados küzdelmének jelképe. A rekordkísérlet semmibe veszi az ezen a téren elért eddigi társadalmi-politikai eredményeket, és a nőket szexuális tárgyként állítja be. A nők szépségének és intelligenciájának kifejezésére számos más, kevésbé közönséges módot lehet találni – fejezte ki tiltakozását a civil aktivista. 
Fotó: Vocea Transilvaniei
 

Hirdetés