Rúzsos ajkakkal vonulna be a rekordok könyvébe Kolozsvár

Ha sikerül ezer nőt rávenni arra, hogy egyszerre rúzsozza magát a kolozsvári Iulius Mall földszintjén, akkor a kincses város bekerülhet a rekordok könyvébe. Már ha sikerül.
Hirdetés
Szokatlan módon szeretne Kolozsvár bekerülni a rekordok könyvébe. A nemzetközi nőnap alkalmából a Iulius Mall és egy kozmetikumokat forgalmazó cég kezdeményezésére arra tesznek kísérletet, hogy megdöntsék az egyidejű rúzsozás rekordját (igen, ezek szerint ilyen is van). Ehhez az szükséges, hogy március 8-án ezernél több nő rúzsozza magát egyszerre a bevásárlóközpont földszintjén. A rekordot jelenleg a venezuelai Caracas tartja.
 
A szokatlannak mondható kezdeményezéssel azonban nem mindenki ért egyet. Adrian Dohotaru civil aktivista, a Társadalmi Akciócsoport vezetője szerint március 8. a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, és a nők egyenlő jogokért vívott évszázados küzdelmének jelképe. A rekordkísérlet semmibe veszi az ezen a téren elért eddigi társadalmi-politikai eredményeket, és a nőket szexuális tárgyként állítja be. A nők szépségének és intelligenciájának kifejezésére számos más, kevésbé közönséges módot lehet találni – fejezte ki tiltakozását a civil aktivista.  
 
Hozzá hasonlóan nem ért egyet az akcióval a Desire Alapítvány vezetője, dr. Vincze Enikő sem. Szerinte felháborító, hogy 2014-ben olyan kezdeményezések vannak, amelyek a nőket tárgyakká, tehetetlen fogyasztókká alacsonyítja.
 
 

    

Hirdetés