Zajlik a próbaérettségi

Hétfőn kezdődött a román nyelv- és irodalomvizsgával. Most először a XI. osztályosokat is tesztelik. Közösségi háló volt a tétel.
Hirdetés

A próbaérettségi hetében amellett, hogy felmérik a diákok tudásszintjét, lehetőségük lesz megtapasztalni a vizsgakörülményeket: bekamerázott termekben, felügyelő tanárok jelenlétében kell megoldaniuk a vizsgatételeket – írja a maszol.ro.

Most egy Vasile Alecsandri-novellarészletet kellett elemezniük, illetve érvelő szöveget írniuk a közösségi hálók fiatalokra gyakorolt hatásairól. A harmadik tétel egy általuk választott komédia szereplőjének jellemzése volt.
 
Holnap anyanyelvből vizsgáznak a diákok, szerdán kötelező szaktantárgyból, pénteken pedig a választott szaktantárgyból. Az eredményeket március 14-én teszik közzé.
 
Az iskolák próbaérettségi eredményeinek alapján beazonosítják a problémás területeket, és a következő időszakban a tanároknak arra kell fókuszálniuk, hogy felzárkóztassák a tanulóikat.  A próbaérettségi jegyeit nem írják be a naplóba, így a diákok számára nincs tétje a vizsgának, és nem is veszik azt komolyan – panaszolta a háromszéki főtanfelügyelő.
 
Keresztély Irma rámutatott: a tavalyi érettségi után valamennyi iskola kidolgozott egy felzárkóztatási ütemtervet, és pótórákat tartanak az érettségi tantárgyakból. Az öntudatos diákok eljárnak a pótórákra, míg a közömbösek hiányoznak. „Ha a diákot nem érdekli a sorsa, nem tudunk rajra erőszakkal segíteni”- fogalmazott a főtanfelügyelő.
 
Hogy a decemberi pótérettségin hányan „buktak meg”, az alábbi linken kiderül.

Hirdetés