Egy rutinellenőrzés vége: lövések és könnygázspray

Közlekedési rutinellenőrzésnek indult, figyelmeztető lövések lettek belőle, és a könnygázspray is előkerült csütörtökön hajnalban a Hargita megyei Szárhegyen.
Hirdetés

Sejtet az valamit, ha egy gépkocsi nagyon kanyargósan halad az útján – a rend őrei pedig ilyenkor rendszerint közbelépnek. Ez történt Szárhegyen is, arra azonban a közlekedésiek sem számítottak, hogy a helybéliek ezt mennyire zokon fogják venni. Az autó vezetője és utasa kiszállt ugyan a gépkocsiból, de viselkedésük hamar agresszívbe váltott át, és nem voltak hajlandóak engedelmeskedni a rendőröknek. A helyzet fokozódott, amikor a sofőr testvére is a helyszínre érkezett, aki lökdösni kezdte a hatóság embereit, és egyre többen gondolták úgy az utcában lakók közül is, hogy segíteniük kell (eltűnni) bajba került falusfeleiknek.

Miután a többszöri felszólítás, hogy engedelmeskedjenek az intézkedéseknek, süket fülekre talált, az egyik rendőr két figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. Társa segítséget hívott, annak megérkezéséig pedig könnygázspray-jel fújt a rendbontókra. A közjáték vége: nem csak a sofőr, hanem testvére, és az autó utasa is a gyergyószentmiklósi rendőrségre került. A gépkocsit vezető férfi ellen ittas vezetés miatt indul eljárás, és a három személynek rendbontás miatt is felelnie kell.

Hirdetés