A direkt marketingben hisz Orbán Viktor

De a postai címek mellett az a választói adatbázis is jól jön majd a Fidesznek, amit most tölt fel közös erővel az RMDSZ és az EMNT/P. Nincs benne sok pénz, de óriási a nekibuzdulás.
Hirdetés

Gőzerővel zajlik a határon túli állampolgárok választási regisztrációját ösztönző kampány – írja a vs.hu portál. Orbán Viktor levélben keresi meg főként a 2010 után honosítottakat, és buzdít regisztrációra, illetve voksolásra, a helyszíni regisztrációs kampányt pedig kiszervezte az ottani civil és politikai szervezeteknek.

A vs.hu cikkének címében beharangozott adatbázisról nem sokat tudunk meg, annál bővebben értesülünk viszont arról, milyen sajtótermék hogyan és mennyiért hajlandó reklámozni a választási regisztrációt: kvázi ingyen és orrba-szájba, vagy annyiért, hogy annyit a konzulátus sem fizet.
 
Érdekes még Hidvéghi Balázs (fideszes országgyűlési képviselő, aki legutóbb januárban turnézott Erdélyben) kijelentéseiből levont következtetés, miszerint elmosódik a kormány és a Fidesz mint párt közötti választóvonal a határon túli kampányban: „a kormánypárt tagjai az egész magyar állam képviseletében érkeznek a határon túlra, ugyanakkor viszont választási pártérdekeket is szolgálnak.”
 
A vs.hu szerint a regisztráció egy lépéssel tovább terjeszti Budapest szuverenitását a határon túli magyarok fölött. „A médiaháttér erősítése, a kiszervezés és a választók adatbázisokba foglalható megismerése mutatja, merre is fejlődik tovább a kárpát-medencei magyar politikai tér.”

Hirdetés