Őket küldené az RMDSZ az EP-be

Rangsorolta a Szövetségi Állandó Tanács azokat, akik képviselői vendégmunkára mennének Brüsszelbe. Nekünk erről már csak egyetlen szám jut eszünkbe. De az mindig.
Hirdetés

Winkler Gyula, Sógor Csaba és Vincze Loránt került az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájának első három helyére – írja a maszol.ro. A jelöltlistát Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jelentette be a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) mai kolozsvári ülése után.

Winkler és Sógor eddig is a Szövetség EP-képviselői voltak, Vincze pedig az utóbbi pár évben Winkler képviselői tanácsadója. Azelőtt rádiós újságíróként és az azóta csődbement Új Magyar Szót kiadó Scripta cég vezetőjeként tevékenykedett.

A listán Hegedüs Csilla és Antal Lóránt következik, azaz Eckstein-Kovács Péter, aki szintén esélyes lett volna a nem biztosan, csak esetlegesen befutó harmadik helyre, egyáltalán nem került még reménykedős pozícióra sem a listán.
 
Őt eredetileg a jelöltlista negyedik helyére rangsorolta a SZÁT, ám az eredmény hallatán a volt Kolozs megyei szenátor maga kérte, hogy egy kevésbé előkerülő helyre, „pótlistára” kerüljön. A liberális politikus végül az utolsó – a 32-ik – helyre került.
 
Mindez azt is jelenti, hogy a MPP nem kapta meg párton kívüli jelöltje számára a harmadik helyet, ahogy ezt egy szerdai megállapodás-tervezetben kérte. Kelemen viszont elmondta, jövő héten még tárgyalnak a Magyar Polgári Párttal, és ennek függvényében módosulhat az EP-lista. 
 
 
És a szám, aminek a szövegét mindig úgy értettük, hogy Winkler és Erdély:
 

 

Fotó: europa.eu

Hirdetés