Túrázással emlékeznek Erőss Zsoltra

Az EKE gyergyói osztálya és a Dancurás hegyimentő csapat túrát szervez Erőss Zsolt emlékére. Évről évre más-más útvonalat járnának be.
Hirdetés

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) gyergyói osztálya és a gyergyószentmiklósi Dancurás hegyimentő csapat arra készül, hogy idéntől évről évre nemzetközi teljesítménytúrát szervezzen Erőss Zsolt emlékére a Gyergyói-havasokban és a Hagymás-hegységben.

A túrán a Gyergyói-havasokat és a Hagymás-hegységet járnánák be. A jelentkezők felkészültségüknek megfelelően egy 20, egy 30 és egy 50 kilométeres útvonal közül választhatnak. Mindhárom csoport a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium elől indul, és a Gyilkos-tóhoz érkezik. A célnál a szervezők meleg étellel várják a túrázókat.   

Vadász Szatmári István, az EKE gyergyói osztályának elnöke az MTI-nek pénteken elmondta, elsősorban az EKE tagjaira és hegyimentőkre számítanak, de Erőss Zsolt korábbi mászótársainak a többsége is részt vesz. Azt szeretnék ugyanakkor, ha minél több diák is vállalná az erőfeszítést. „Erőss Zsolt sikerének a titka a kitartás volt. Az, hogy nem hátrált meg. Ha elfáradt is, összeszorította a fogát, és ment tovább. Ezt a hozzáállást szeretnénk átadni a diákoknak” – jelentette ki a főszervező. 

Előzetes bejelentkezés és részletes információ ezen vagy ezen az oldalon. 

Hirdetés