Bojkottálják a szervizek az „astrás” autókat

Olyan szerviz is van, ahol már egy éve nem javítják meg azokat az autókat, amelyek tulajdonosa az anyagi gondokkal küszködő Astránál kötött biztosítást. Természetesen az ügynek politikai vonzatai is vannak.
Hirdetés

Bojkottálják a hazai autószervizek a botrányba keveredett – Romániában piacvezető – Astra biztosítótársaságot: a szerelőműhelyeknek mintegy harmada visszautasítja az Astránál biztosított gépkocsik javítását, ugyanis a társaság nem fizet.

A jelenség tényét a Krónika megkeresésére több erdélyi szerviz illetékese is megerősítette: egyes műhelyek a kifizetések folyamatos késése, illetve teljes elmaradása miatt már több mint egy éve kénytelenek visszautasítani az Astra ügyfeleit.

Csak azok autói számíthatnak javításra, akik saját zsebből fizetnek.

Eközben a biztosításfelügyeletért is felelős Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) közleményben jelezte, hogy több figyelmeztetést is kapott a biztosítási piacról, miszerint az Astra számára kedvezőtlen döntés esetén az ASF teljes vezetőségét menesztik.

A politika sem maradt ki természetesen az ügyből. Az ASF azt követően írt a sajtónak, hogy Traian Băsescu államfő néhány napja úgy nyilatkozott: a pénzügyi hatóság a kormányzó Szociálliberális Unió (USL) „pöcegödre”, ahol hozzá nem értő, politikailag kinevezett személyek dolgoznak, ezért az intézmény vezetőségét azonnal le kellene váltania a parlamentnek.

Victor Ponta kormányfő válaszában pedig kijelentette: Băsescu azért nyilatkozott így, mert az Astra biztosítótársaság, „az államfő egyik fő szponzora bajban van.”

 

Hirdetés