Véglegesítették az idei Szent György Napok kulturális programját

Az április 26 – május 4. között zajló Szent György Napok kiemelt meghívottjai között – a már bejelentett előadók mellett – találjuk Illényi Katicát, Udvaros Dorottyát, Kern Andrást, valamint Oana Pelleat.
Hirdetés
A kulturális hét nyitókoncertjén fellép Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, énekes. A klasszikus zene magyaros jellegű művei, a komolyzenei hegedűirodalom gyöngyszemei, továbbá világhírű filmzenék és musical részletek egyaránt szerepelnek a műsoron. A koncert vendégművésze Illényi Csaba hegedűművész.
 
Szulák Andrea április 29-én, 19 órától lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében. A népszerű színművészt és énekesnőt Bolba Tamás zongoraművész kíséri. Musical és operett részleteket adnak majd elő.  
 
A budapesti Belvárosi Színház és az Orlai Produkciós Iroda már visszatérő vendégei a Szent György Napoknak, most ismét két nagy sikerű darabot hoznak a közönségnek. A Madison megye hídjai Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt keltette életre a felkavaró történetet A szív hídjai címmel. A Novák Eszter rendezésében bemutatott darabot április 30-án láthatja a közönség.
 
A második budapesti produkciót Kern András és Hernádi Judit főszereplésével mutatják be. A Hitted volna? Richard Baer darabját Verebes István rendezésében április 28-án játszák.
  
A Yorick Stúdió is visszatérő vendég, ezúttal is két előadással lesznek jelen. Ștefan Peca dramaturg Bucharest Calling című műve 2006-ban született work-in-progress formában a LUNI Színházban. Az előadást román felirattal játsszák április 29-én. Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című drámája Sorin Militaru rendezésében tekinthető meg április 27-én.
 
A román előadások egyik kiemelkedő darabja a Mă tot duc. A darab William Shakespeare és Marc Doré nyomán készült, Oana Pellea és Mihai Gruia Sandu főszereplésével. Az előadás időpontja: április 29.
 
A kulturális hét teljes programkínálata és bővebb információk az előadásokról megtalálhatók a www.szentgyorgynapok.ro honlapon. A Szent György Napok kulturális előadásaira jegyeket február 24-től a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni.
 

Hirdetés