Nekifogtak a kutyaeutanáziának Bukarestben

És munkájuk már most eredményes: szerda óta 187 gazdátlan kutyát altattak el.
Hirdetés

A román parlament szeptemberben fogadott el törvényt arról, hogy a hatóságok elaltathatják azokat a gazdátlan ebeket, amelyeket a begyűjtésüktől számított tizennégy munkanapig nem fogadnak örökbe.

„Gondoljanak csak bele, hogy hetente alig 30-40 kutyát fogadnak örökbe, míg a hatóság naponta 90 kóbor kutyát gyűjt be az utcákról” — mondta Băncescu, az állatvédelmi felügyelet projektvezetője, aki szerint jelen pillanatban 1000 olyan kutya van a menhelyeken, akiknek lejárt a 14 napos „kegyelmi idő.”  

Az új szabályozás szerint a gazdáknak minden ebet ivartalaníttatnia kell ez év végéig, a fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül.

A román lapok szerint eddig is hatalmas összegeket költöttek az önkormányzatok a kutyák ivartalanítására, számuk mégis egyre növekszik, mert az ezért megfizetett alapítványok
 

valójában csak a pénzt vették fel,

de nem végezték el a műtétet. A román főváros utcáin több mint 60 000 kóbor kutya él. A tavaly halálra mart kisfiú esete után, a politikusoknak hirtelen sürgős lett megoldást találni az évtizedek óta tartó problémára. Egyelőre úgy látszik, ennyi tellett tőlük. 
 

Hirdetés