Magyar programokat terveznek 2015 Kolozsvárjára

Nagy projektek körvonalazódnak 2015-re Kolozsváron. Menet közben fog azonban kiderülni, előbbre viszi-e az igazi multikultit az Európa Ifjúsági Főváros.
Hirdetés

Az Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozat keretében 2015-ben Kolozsváron megszervezendő magyar programokról egyeztettek a szervezők kedden a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári épületében.

A tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatón Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára úgy vélekedett, hogy az ifjúsági főváros nemcsak Kolozsvárnak, hanem az egész régiónak megmutathatja, hogy van lehetőség olyan programok elindítására, megszervezésére, amelyekből etnikai hovatartozástól függetlenül mindenki profitál.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere szerint a 2015-re megítélt ifjúsági főváros cím soha vissza nem térő lehetőség Kolozsvárnak arra, hogy ismertté váljon az európai ifjúság körében, megmutassa a nemzeti sokszínűségéből származó értékeit. A kolozsvári közösségeket is megtaníthatja arra, hogy a békés egymás mellett élés gyakorlata mellett immár értéket is lássanak a sokszínűségben.

Farkas András, az ifjúsági főváros programsorozatot szervező SHARE Kolozsvár Föderáció ügyvezető igazgatója elmondta, azt tűzték ki célul, hogy Kolozsvárt Közép- és Dél-Kelet-Európa legvonzóbb ifjúsági célpontjává tegyék. A főszervező hozzátette, elsősorban jegyzetelni jött a tanácskozásra, ahová azokat a magyar szervezeteket intézményeket hívták meg, akik hozzáadhatnak valamit az ifjúsági főváros programsorozatához.

Az Európai Ifjúsági Fórum 2012 novemberében döntött arról, hogy 2015-ben Kolozsvár viselheti az Európa Ifjúsági Fővárosa címet.

 

Hirdetés