Kétszínű egyenruhákat szabnak a diákokra

Szürke-bordó egyenruhájuk lesz a a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium diákjainak. Nem mindenkinek jön be az uniformis.
Hirdetés
Az egyenruha bevezetését hosszas vita előzte meg, a diákok még egy internetes petíciót is indítottak, így tiltakozva az intézkedés ellen. A több fazonú egyenruhák varrása már folyamatban van, viselésük 2014-es tanévtől válik kötelezővé.  
 
Az egyenruha a lányok esetében szürke szoknyából vagy ruhából áll, bordópiros övvel vagy kardigánnal, míg a fiúk esetében szürke öltöny és szintén bordó kardigán lesz a viselet, az iskola jelvényével.
  
A tanintézet vezetősége sikerként könyveli el, hogy az osztályok szakbizottságai 80 százalékos igennel válaszoltak az egyenruha bevezetéséről szóló kérdésre – írja a Székelyhon. Bár az igazgatóság azt állítja, hogy a ruha kiválasztását megelőzően az osztályfőnökök egyeztettek a diákönkormányzattal és az osztályokkal, a Facebookon többen is jelezték, hogy ez nem felel meg az igazságnak. Noha továbbra is vannak ellenvélemények a vezetőség reméli, hogy a tanulók büszkén viselik majd az iskola címerével ellátott egyenruhákat.

Hirdetés