Megrovás a Kovászna megyei prefektusnak

„Vegye lazábban” a magyar szimbólumok elleni pereket – szólt be Borbély László,az RMDSZ politikai alelnöke sepsiszentgyörgyi látogatásán a Kovászna megyei prefektusnak,majd a kormány politikáját védte.
Hirdetés

Borbély László sepsiszentgyörgyi látogatásán Dumitru Marinescuval való találkozóján arra szólította fel a háromszéki prefektust, hogy „vegye lazábban” a magyar szimbólumok elleni pereket.

 Az RMDSZ politikai alelnöke hozzátette: azt kérte a prefektustól, nézzen körül, mi történik Bukarestben, s hívja fel azokat, akik utasításokat adnak neki, hiszen az alkotmánymódosító tervezetben szerepel a nemzeti szimbólumok szabad használata.

„Hangsúlyosan kértem a prefektust, hogy ne költsön közpénzt perekre, hiszen a mostani hatalomnak világos véleménye van a nemzeti szimbólumok használatáról, mert ha nem így lenne, az alkotmányozó bizottságban nem szavazták volna meg a nemzeti szimbólumok szabad használatára vonatkozó fejezetet” – nyilatkozta Borbély László, aki szerint a háromszéki prefektusnak meg kell értenie, hogy Kovászna megyében létezik egy többségi magyar közösség, ezért ne kekeckedjen, és perelje állandóan őket.

 

Hirdetés