Belendült Maros megye volt prefektusa

Miután az SZNT nem kapott felvonulási engedélyt Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napjára, a szenátor már csak kávét kért. De végül is miről beszélünk? Marius Pașcan megmondja.
Hirdetés
„Elfogadhatatlannak tartom, hogy pusztán politikai, választási érdekből Marosvásárhelyen újból interetnikai feszültséget keltsenek egy ilyen rendezvénnyel. Végül is miről beszélünk? Egy olyan megyéről beszélünk, ahol a lakosság több mint 60 százaléka román. S akkor engedélyezni kellene egy kisebbségnek, hogy feszültséget keltsen? Hogy illegális módon autonómiát kérjen egy régiónak?” — tette fel a kérdést Pașcan a csütörtöki sajtóértekezletén.
 
A volt prefektus ügyészségi vizsgálatot sürgetett a Székely Nemzeti Tanács ellen, amely szerinte hazaárulást követett el, amikor nyílt levélben arra kért több mint 150 székelyföldi önkormányzatot, támogassák az SZNT statútumtervezetét, és a határozattervezetet elfogadva nyilvánítsák ki az általuk képviselt közösségek autonómia iránti igényét.
 
A politikustól egyébként nem idegen az efféle megnyilvánulás, legutóbb azt fájlalta, hogy a Maros megyei magyar nemesek leszármazottai visszaigényelték az egykoron elkobzott földterületeiket.

Hirdetés