Közeli kapcsolatok keleten

Nem meglepő, de mulatságos a mai MTI-hír, miszerint Románia segítséget ajánl a palesztin intézményrendszer kialakításához.
Hirdetés

Nem meglepő, mivel az ország az elmúlt évtizedekben hagyományosan jó kapcsolatokat ápolt a Palesztin Hatósággal. Mulatságos viszont annak tükrében, hogy saját intézményeinek működését is alig bírja biztosítani, nemhogy egy a közel-keleti országon segítsen. Ráadásul felelős szakemberekben sem bővelkedik. 

 
Titus Corlățean külügyminiszter azt nyilatkozta a palesztin-román kormányközi vegyes bizottság második ülésszakát követően: Bukarest ösztöndíjakkal fogja segíteni a palesztin szakemberek képzését olyan területeken, mint az egészségügy, a diplomácia, a műszaki tudományok és a polgári védelem. Corlățean a Rijád al-Malki palesztin külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón diplomáciai vízummentességről és gazdasági együttműködésről írt alá egyezményt.
 
A mostani találkozón a palesztin oktatási, egészségügyi, energetikai, idegenforgalmi és lakásügyi miniszter, valamint a belügyi, mezőgazdasági, pénzügyi és ifjúságügyi tárca alacsonyabb rangú tisztségviselői folytattak tárgyalásokat román kollégáikkal – írja az MTI. 
 

Hirdetés