Táblagépekkel a hallássérültek hatékonyabb oktatásáért

Élménnyé válhat a tanulás a hallássérült gyerekek számára egy most bemutatott új oktatási programnak köszönhetően.
Hirdetés

Táblagépekkel és egy speciális számítógépes applikációval teszik izgalmasabbá az oktatást a hallássérültek számára. Az országban egyedülálló oktatási módszert a kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájában tesztelik, majd tapasztalataikat – a szoftver ingyenes használati jogával együtt – továbbadnák az ország mind a 18 hallássérültekkel foglalkozó iskolájának. 

 
A Tablet PC alapú oktatási forgatókönyvek elnevezésű projekt haszonélvezői az iskola 5–8. osztályos tanulói lesznek. Polacsek Tamás gyógypedagógus az applikáció hétfői bemutatóján elmondta: segítségével összesen 9 tantárgy – a fizika, a matematika, a történelem, a biológia, a földrajz, a polgári nevelés, a kémia, a rajz, illetve az anyanyelv – oktatása egyszerűsödik le. A projekt keretében 30 táblagépet is vásároltak, ebből 10 a kolozsvári iskolához kerül, a fennmaradó 20 gépet pedig a projekthez csatlakozó további iskolák között osztják szét az elkövetkezendő egy évben. 
 
A projektet támogatta az Evoline szoftverfejlesztő cég, amelyik külön szoftvert fejlesztett erre a célra, valamint az Orange Alapítvány Románia. 
 

Hirdetés