Kilenc éve várnak az elkerülő útra a szatmáriak

Mikor készülhet el a megyeszékhelyet elkerülő út Szatmár megyében? Ez egy olyan kérdés, amelyre a városi és megyei elöljárók sem tudják pontosan a választ – immár kilenc éve...
Hirdetés

Kilenc évvel a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki dokumentáció elkészítése után Szatmárnémetinek még mindig nincs elkerülő útja. Eredetileg a Nyíregyháza–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út tervéhez kapcsolódó elkerülő út azért vált önálló projektté, mert a Megyei Tanács úgy gondolta, hogy így könnyebben szereznek rá finanszírozást. 

Adrian Ştef, a Szatmár megyei önkormányzat elnöke most is optimista. A voceatransilvaniei.ro-nak azt nyilatkozta: az Országos Útügyi Vállalat bármikor kiírhatja a közbeszerzési eljárást, s ha ez megtörténik, akkor van rá esély, hogy a fel nem használt uniós forrásokból kapjanak rá támogatást.

Pataki Csaba RMDSZ-es szenátor ezzel szemben határozottan kijelentette: 2017-nél hamarabb nem épülhet meg a megyeszékhelyet elkerülő út Szatmár megyében. Amennyiben a Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával készülne el az út, ahhoz várni kell, amíg 2014-2020-as EU-s költségvetési források lehívhatóak lesznek. 
A beruházás összértéke meghaladja a 730 millió lejt.  
 

Hirdetés