Thália rögös útjai

Szatmárnémetiben cirkusz lett a színházból. Pontosabban abból, hogy önállósodna a magyar társulat. Pedig Nagyváradon bevált. Igaz, ott is cirkuszok árán.
Hirdetés
Anyagi és művészeti szempontból egyaránt jót tett a nagyváradi Szigligeti és a Mária Királynő Színháznak a 2011 derekán végbement függetlenedés – állapítja meg a Krónika. Azóta mindkét intézmény fejlődésnek indult. A legnyilvánvalóbb hozadéka a magyar társulat számára az, hogy saját stratégiát dolgozhatott ki, és nem kell engedélyt vagy jóváhagyást kérni az esetleges újításokra – árulta el Czvikker Katalin igazgató. Hozzátette: „Számadatokkal igazolható, hogy minden szinten fejlődtünk. A két társulat között egészséges konkurencia alakult ki, ami szintén a fejlődést segíti elő”.
 
Victoria Balint, a román nyelvű Mária Királynő Színház művészeti vezetője szerint is jó döntés volt a különválás, valós és érzékelhető fejlődést tapasztalt az elmúlt mintegy két és fél évben. „A termen ugyanúgy osztozunk, mint előtte, de sokkal átláthatóbb lett a helyzet, miután önállósult az adminisztráció és a költségvetés, így már nincsenek viták közöttünk” – magyarázta a Krónikának Victoria Balint.
 

Hirdetés