Szájuk íze szerint tájékoztatnák a lakosságot

Nem kellőképpen tájékozott a lakosság az önkormányzat munkájáról, ezért ragaszkodik a saját lapkiadáshoz Udvarhely polgármestere. Ők megmondanák, mit kell tudnia a lakosságnak.
Hirdetés

A tavaly elkülönített 300 ezer lej mellé újabb 200 ezer lejt utalt ki Székelyudvarhely önkormányzata az Udvarhelyi Média Kft.-nek, lapkiadásra. A „bizniszbe” immár a térség községvezetői is beszállnak, főként RMDSZ-es polgármesterek. Ugyanakkor nem mindenki ért egyet a Hargita Népe Udvarhely napilap kiadásának ötletével, annak ellenére, hogy Bunta Levente, Udvarhely polgármestere szerint „az Udvarhelyi Média Kft. által kiadandó sajtótermék a helyi és az udvarhelyszéki önkormányzatok közös akaratából jön létre”. 

 
A Székelyhon megkeresésére Bálint Imre Elemér (Oroszhegy), Benedek László (Kápolnásfalu) , Zoltán Csaba (Derzs) polgármesterek azt nyilatkozták: településükön nincs igény a létrehozandó napilapra. Vagy azért, mert már van saját kiadványuk, vagy azért, mert nem jut erre pénz. A helyi önkormányzatok képviselő-testületei fognak dönteni arról, csatlakoznak-e a projekthez.
 
A Székelyhon annak is utánajárt, mi mindenre jutna abból az 500 ezer lejből, amit lapkiadásra szánnának: hídépítés, ravatalozó, közművesítés, sós vízi fúrások egyaránt szerepelnek a felsorolásban. 
 

Hirdetés