A belügy kapja meg a különleges távközlést

Pontának nem tetszik, hogy Băsescu nem váltotta le a STS vezetőjét. Vagy a két kormánypárt veszekszik a különleges szolgálaton. Vagy is-is.
Hirdetés

Elindította a kormányzó USL szövetség annak törvényesítését, hogy a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) átkerüljön a belügyminisztériumhoz, azon belül a Raed Arafat vezetésével frissen megalakult katasztrófavédelmi osztály hatáskörébe – írja a Transindex.

A törvénytervezetet Victor Ponta miniszterelnök jelentette be azután, hogy a legfelső védelmi tanács gyűlésén Traian Băsescu államelnök nem váltotta le a STS vezetőjét a Nyugati-Kárpátokban bekövetkezett kisrepülő-baleset mentési akciójának késése miatt.

A STS leválasztását a szállítási tárcáról az ellenzéki PDL az alkotmánybíróságon fogja megtámadni, jelentette be ma Vasile Blaga pártelnök. Szerinte 2004 óta világosak a szabályok arra nézve, milyen jellegű katasztrófánál melyik tárca illetékes a mentésben, és nem szükséges ezt megváltoztatni, illetve átszervezni a Különleges Távközlési Szolgálatot. Szerinte a PNL és a PSD veszekszik a Szolgálaton, de hogy a művelet miért lenne alkotmányellenes, azt nem árulta el az Agerpres hírügynökségnek.

Hirdetés