Nem kell a papa közösségi portálja

Vészjósló forgatókönyvek szerint a nyugati társadalmakhoz hasonlóan a Facebook-felhasználók közössége is drámaian öregszik. A fiatalok ugyanis egyszerűen lelépnek.
Hirdetés

Facebook-apokalipszist vizionálnak egyes elemzők, miután kiderült: a fiatalok körében egyre kevésbé népszerű a közösségi oldal. A világvége-hangulat elindítója egy elemzés volt, ami az amerikai Facebook-felhasználók 2011-es és 2014-es demográfiai összetételét hasonlította össze. Az eredmény: három év alatt a tinik negyede, az egyetemistáknak pedig több mint a fele eltűnt – ami azért elég drasztikus változás egy olyan oldaltól, ami eredetileg egyetemistáknak indult.

A Facebook megszűnt menőnek lenni a fiatalok körében. Ez persze nem csoda, mitől lenne cool egy tizenéves számára egy olyan közösségi oldal, amin fenn vannak a szülei, a tanárai, valamint a szülei tanárai és a tanárai szülei is.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

Hirdetés

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

„Az emberek azt hiszik, megpróbálunk mindenáron trendik lenni. Ez sosem volt a célom. Én vagyok itt valószínűleg a legkevésbé trendi fickó” – mondta Mark Zuckerberg ősszel egy sajtókonferencián. A Facebookot inkább olyan szolgáltatónak szereti elképzelni, mint az elektromos művek. Van ember, aki szerint menő az Elmű? Már maga a kérdés is értelmezhetetlen, nem az a dolga hogy menő legyen, hanem hogy adja a maga szolgáltatását, ami nélkül egyébként megállna az életünk. Na ilyesmi akar a Facebook is lenni, és lássuk be, jó úton halad felé.

A fiatalok elvándorlásának másik oka, hogy – ahogy a Business Insider szakírója levezeti – az elmúlt egy-két évben az általános online közösségi platform megváltozott: már nem a Facebook a csomópont, ahonnan mindent és mindenkit elérünk, hanem a telefonunk.

 

Hirdetés