Kultúra gazdagon tálalva

A megyei utak felújítására, valamint kulturális és szociális programok finanszírozására költenek idén a legtöbbet Kolozs megyében. A 200 ezer lejből telik majd a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat támogatására is. Számok következnek.
Hirdetés

Kolozs megye idén 805 173 720 lejből gazdálkodhat. Ebből 258 110 430 lejt működésre, 354 460 210 lejt pedig fejlesztésre költenek. Vákár István alelnök a Krónikának elmondta: a megyei utak felújítása lesz idén a legnagyobb beruházás, ugyanakkor tavalyhoz képest mintegy 50 százalékkal több jut kulturális és szociális programok finanszírozására, és nagyobb a magyar történelmi egyházak beruházásaira szánt keretösszeg is.

Vákár ugyanakkor elmondta: 2013-ban 350 ezer lej jutott kultúrára és ifjúsági programokra, ehhez képest idén további 200 ezer lejt különítettek el nagyobb kulturális rendezvények támogatására, ebből a keretből jut a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozatra is.
 
Szerinte tavaly a kulturális és ifjúsági rendezvényekre szánt keret felét magyar rendezvények vitték el, épp ezért javasolták idén a keretösszeg emelését, hogy a magyar érdekeltségű rendezvényekre is több jusson.
 

Hirdetés