Előre k*rvák, gengszterek!

Szombaton hatályba lép Romániában az új és sokat vitatott Btk. és perrendtartás. Örömhírek a Főtéren!
Hirdetés

Na, nem mindenkinek. Ha a kedves olvasó egészen véletlenül korrupt képviselő (ami ritkaság), és mindemellett a szexiparban is járatos, legyen bár egyszerű futtató, akkor ennél többet nem kívánhat.

Az új törvénycsomag egyfelől ugyanis megnehezíti, hogy eljárjanak a politikusokat és más magas rangú tisztségviselőket érintő korrupciós ügyekben. 
 
A korrupciós bűntényeket és csalást elkövetők tehát enyhébb büntetésre számíthatnak szombattól. A kenőpénz elfogadása a régi btk.-ban legtöbb 12 éves börtönbüntetéssel büntethető, az új btk. azonban mindössze egy 7 éves maximális büntetést ír elő. A befolyással való üzérkedés esetében a legmagasabb kiszabható büntetés az új btk.-ban felére csökken, azaz tíz év helyett öt éves lesz. Csalás esetén drasztikusan csökken a büntetés, szombattól legfennebb 5 éves börtönbüntetés szabható ki a jelenlegi 20 helyett.
 
Februártól a prostitúció sem lesz már bűncselekmény. Jelenleg három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a hamarosan hatályba lépő új büntető törvénykönyv szerint viszont egyszerű szabálysértés lesz, amelyért csak pénzbírság szabható ki.

Hirdetés