Strasbourgtól vár igazságot Nagy Zsolt

Jogtalannak tartja Nagy Zsolt egykori távközlési miniszter az ellene hozott, négyéves szabadságveszésről hozott ítéletet. A következő lépcsőfok: Strasbourg.
Hirdetés

Január 24-én újabb vereséget szenvedett az igazság – így értékeli Nagy Zsolt volt távközlési miniszter nyílt levelében, amelyet annak apropóján tett közzé, hogy pénteken jogerősen négyéves börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság. „Pénteken délután a TV képernyőjén olvasva a hírt az első átsuhanó gondolat a fejemben: még jó, hogy nem rosszabb. Megriaszt a felismerés, hogy tulajdonképpen csak kényszeruralmi rendszert jellemezhet egy ilyen önkéntelen reakció” – írta Nagy.

Normal
0

21

false
false
false

Hirdetés

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

„Ügyvédeim nem találnak szavakat a felháborodástól, mégis óvatosan fogalmaznak a sajtóban, nehogy még súlyosabb reakciót váltsanak ki. Az a közigazgatási jogszakértő, aki védelmemben beszélt és aki a bíróság előtt is elmondta, hogy ő maga is ugyanúgy járt volna el helyemben, fogja a fejét és azt mondja, hogy ez nem lehet igaz. Mi ez, emberek? Ez a demokrácia? Jogállam? Rule of law?” – fogalmaz a volt miniszter.

A továbbiakban elmagyarázza: egy olyan kormányhatározat kezdeményezéséért ítéltek el, amely ma is érvényben van. Amelyet a kormány egésze fogadott el. „Egy olyan telekről szól, amely minden kétséget kizáróan a Posta tulajdonában volt. Egy olyan ügy ez, amelyben nincs kár. Ártatlanságomhoz semmi kétely nem fér. Bárkivel, bármikor, minden irat bemutatása mellett hajlandó vagyok nyilvános vitát folytatni!  
Megyek tovább! A strasbourgi emberjogi bíróságra. Mert ártatlan vagyok és igazságtalanság ért. Jogaimat megsértették, emberi méltóságomat megtépázták” – szögezi le Nagy Zsolt.

Hirdetés