Erdélybe is üzennek a magyarországi pártok a kampányban

Bár irodákat nem nyitnak, az erdélyi magyarokat is meg kívánják szólítani a választási kampány során a magyarországi pártok. Még az MSZP is. Belpolitikát azért nem akarnak exportálni. Pedig igény biztos lenne rá.
Hirdetés

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

Hirdetés

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

A magyarországi parlamenti pártok el szeretnék juttatni választási üzeneteiket az erdélyi választópolgárokhoz is – derült ki a Transindex által pénteken közölt összeállításból. A Transindex annak kapcsán kereste meg a magyarországi parlamenti pártok sajtóirodáit, hogy a közelmúltban alakult meg a Jobbik nyolcadik erdélyi szervezete, és a párt irodát is nyitott Székelyudvarhelyen.

A Fidesz sajtóirodája közölte, hogy a párt nem készül erdélyi irodanyitásra, politikusaik azonban rendszeresen részt vesznek majd a választási fórumokon. „Kiemelt célunknak tekintjük, hogy minél több erdélyi magyar vegyen részt ezen a történelmi választáson. A választási részvételre való mozgósításban kiemelten számítunk a helyi magyar pártok és civil szervezetek aktív segítségére is” – idézte a portál a Fidesz sajtóirodájának a válaszát.

Ferencz Gábor, a Magyar Szocialista Párt sajtófőnöke elmondta: az MSZP fontosnak tartja, hogy tevékenysége, politikai akciói révén javuljon a határon túl élő magyar emberek helyzete is. Hozzátette azonban, hogy az MSZP nem tervez intenzív kampányt a határon túl, és nem kíván ott irodákat nyitni.

Schiffer András, az LMP társelnöke elmondta, fontosnak tartja a párt programját megismertetni a Magyarország határain túl élő magyarokkal, így az erdélyiekkel is, nem tartják azonban szerencsésnek a magyarországi belpolitikát kivinni az országból. Irodanyitást nem terveznek, a szűkös erőforrások ezt amúgy sem teszik lehetővé.

A portálnak sem a Demokratikus Koalíció, sem az Együtt 2014 álláspontját nem sikerült megtudnia. Kár, mert Gyurcsány „23 millió román” Ferenc véleményére különösen kíváncsiak lettünk volna.

 

Hirdetés