Arkangyal és birodalmi sas lesz a Szabadság téren

Nyilvánosságra került a német megszállás budapesti, Szabadság térre tervezett emlékművének terve. Lesz rajta arkangyal és német birodalmi sas is.
Hirdetés

A budapesti V. kerületi önkormányzat rendkívüli ülésen fogja tárgyalni szerdán az 1944-es német megszállás 70. évfordulójára készülő emlékmű jóváhagyását. A pályázaton Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választotta ki a kormányzat, kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas – ismerteti az Index.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

Hirdetés

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

 

A cikk szerint a rendkívüli testületi ülés elrendeléséről Pásztor Tibor MSZP-s önkormányzati képviselő számolt be blogjában.  Pásztor Tibor közzétette az üléshez megküldött dokumentációt is, benne Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár mellékelt levelét és a látványtervet is. Lázár János leveléből kiderül, hogy a pályázaton Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választották ki a közbeszerzési eljárásban. A látványterv szerint a szobor kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas. Az alakok egy 13 oszlopból álló, hét méter magas timpanonos kapuzatban állnak majd a tér Bank Center felőli végében, a felszín alatti parkolóház lejáratánál. A szobor anyaga bronz, kő és krómacél lesz.

A tervek szerint a művet március 15-ig kell befejeznie az alkotónak, hogy március 19-én megtarthassák az ünnepélyes avatót – írja az Index.

 

 

Hirdetés