Meg lehet nyugodni: nem marad külföldi légi járatok nélkül Nagyvárad

Az más kérdés, hogy egy kicsivel drágább lehet a repülőzés.
Hirdetés

Végre felszállt a fehér füst: hétfőn lerántották a leplet a rég őrzött titokról, hogy melyik légi társaság veszi át a külföldi járatok üzemeltetését a Nagyváradot október végén faképnél hagyó ír fapados Ryanairtől.

Nos, az utód nem fapados, éppen ezért az árak is borsosabbak lesznek, de legalább nem kerül ki a város a világ körforgásából: a Tarom román állami légi társaság üzemeltet majd külföldi járatokat a városból.

A cég vezérigazgatója, Wolfgang Wolf elmondta, december elsejétől Barcelonába és Olaszországba indít járatokat.

A katalán főváros esetében a város központi reptere, az El Prat lesz a célpont, Olaszország estében még gondolkodnak a milánói Malpensa és a római Fiumicino között.

Egy menettérti jegy nagyjából 150 euróba kerül majd.

Wolfgang Wolf azt is elmondta, hogy amint a Tarom gépparkja megújul, Nagy-Britanniába és Németországba is indít járatokat.

Hirdetés

A Tarom jelenleg a Nagyvárad-Bukarest útvonalon üzemeltet járatokat.

Jelenleg az ír Ryanair üzemeltet külföldi járatokat Nagyváradon, ám a cég az előzetes, optimista nyilatkozatok és az utasszám folyamatos növekedése ellenére még márciusban váratlanul bejelentette: novembertől teljesen kivonul a váradi reptérről.

A cég Barcelonába, Londonba, Milánóba, Düsseldorfba és a Münchenhez közeli Memmingenbe üzemeltet/üzemeltetett járatokat a városból.

Jelenleg a Blue Air román fapados légi társaság is jelen van Nagyváradon, de csak Bukaesttbe lehet vele utazni. Korábban meglebegtették, hogy ők is indítanának Nagyváradról külföldi járatokat, ez azonban egyelőre még várat magára.

Hirdetés