Simona Halep hétfőtől világelső női teniszben

Szombati győzelmével döntőbe került a pekingi kemény pályás versenyen, ahol rózsákból is megkapta az 1-es számot.
Hirdetés
Döntőt játszhat Simona Halep a 6 381 679 dollár összdíjazású, pekingi kemény pályás teniszversenyen, miután szombaton 6-2, 6-4 arányban legyőzte Jelena Ostapenkót. E győzelemnek köszönhetően Halep – pályafutása során először – hétfőtől átveszi az első helyet a világranglistán. Ezzel ő az első román teniszezőnő, aki a ranglista első helyére lépett.
 
Előtte ez csak a férfiaknál sikerült Ilie Năstasénak, aki 1973. augusztus 23. és 1974. június 2. között 40 héten át vezette az ATP ranglistáját.
 
Simona Halep a 25., aki átveszi a rangsor első helyét a WTA 44 éves történetében.
 
A News.ro beszámolója szerint a lett Ostapenkóval vívott elődöntőt Halep nyugodtan, magabiztosan játszotta végig, nem hagyta, hogy befolyásolja a világelsőség lehetősége, amely idén már háromszor billentette ki őt a döntő pillanatokban. A mai meccset Halep okosan és a lett teniszezőnél technikásabban játszotta végig.
 
 
Halepet a pekingi versenyszervezők egy rózsából kirakott 1-essel lepték meg:
 

 
Halep vasárnap a cseh Petra Kvitova vagy a francia Caroline Garcia ellen játssza majd a döntőt. Döntőbe kerüléséért 636 300 dollár és 650 WTA-pont a jutalma. Ez lesz a román teniszező 27. döntője, amelyek közül eddig 15-öt nyert meg. 2013-ban hat, 2014-ben kettő, 2015-ben és 2016-ban három-három, idén pedig eddig egy trófeát hódított el. A China Open nyertese 1,27 millió dollárt és 1000 pontot kap a WTA ranglistán, ahol Simona Halep jelenleg 40 ponttal vezet a spanyol Garbina Muguruza előtt.
 
Ebben az idényben ez volt a negyedik mérkőzése, amelyen a világelsőség volt a tét számára: a francia nyílt teniszbajnokság döntőjében éppen Jelena Ostapenkóval szemben maradt alul, a wimbledoni negyeddöntőben Konta Johanna győzte le, a cincinatti fináléban pedig Garbine Muguruzától szenvedett vereséget. 
 
FRISSÍTÉS: Caroline Garcia lesz Simona Halep ellenfele a pekingi torna döntőjében. A Franciaországot képviselő teniszező 6-3, 7-5-re győzte le az elődöntőben a cseh Petra Kvitovát. A világranglista 15. helyén álló, 24 éves Garcia múlt héten megnyerte a vuhani tornát, a szombati volt sorozatban a tizedik győzelme. 

Hirdetés