Hiába tüntetnek a medvékért, a miniszter aláírja a kilövési kvótákat

Grațiela Gavrilescu szerint a rendelet nem a vadászatról szól, hanem az emberek életét védi.
Hirdetés

Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter azt nyilatkozta pénteken Ploieşti-en, hogy „akárhány nagygyűlést is szerveznek”, nem mond le arról, hogy aláírja a nagyragadozók intervenciós kvótájáról szóló miniszteri határozatot.

„Vállaltam, hogy kiadok egy miniszteri rendeletet, amely intervenciós kvótát engedélyez a medvékre és farkasokra, hogy a lakosság élete ne forogjon veszélyben. Akármi történik jövő héten, amikor egyesek a medvék védelmében akarnak az utcára vonulni… Igen, védjük a medvéket, ahogyan ebben a rendeletben is írja, de anélkül, hogy az állampolgárok életét veszélyeztetnénk. Akármit beszélnek, én azt mondom, hogy ez nem vadászati kvóta, hanem intervenciós kvóta, amely az emberek életét védi, úgyhogy akárhány nagygyűlést szerveznek a minisztérium előtt, nem mondok le arról, hogy aláírjam ezt a rendeletet” – mondta a miniszter.

Utólag Gavrilescu egy sajtóértekezleten kifejtette, hogy országos szintű kilövési kvótáról van szó.

„Az intervenciós kvótát nem egy-egy megyére, hanem országos szinten adják. (…) Ez év végéig 145 nagyragadozó kilövését engedélyezi. Ez nem vadászati kvóta, hanem intervenciós kvóta, amely az emberek életét védi” – szögezte le ismételten a tárcavezető.
 

Hirdetés