Nagykutyák fogtak nagy halakat a hétvégén

Dragnea elvitte horgászni Grindeanut.
Hirdetés

A PSD és az ország vezetésében megfáradt csúcspolitikusok úgy gondolták, hogy egy kis lazítás is belefér az ország felvirágoztatásának fáradságos erőfeszítései közé.

Így hát Liviu Dragnea rácsörgött Sorin Grindeanura azzal, hogy volna-e kedve horgászni egy kicsit. Mit mondhatott volna a miniszterelnök mást, mint azt, hogy igen. Pedig Grindeanu egyáltalán nem horgászember, ellentétben Dragneával, aki Facebook-bejegyzésében adta hírül, hogy a hétvégén megtanította halat fogni a miniszterelnököt.

A fotók tanúsága szerint ezúttal nem zavarosban horgásztak és a lassan felmelegedő vízben, úgy tűnik, a csukák is mozogni kezdtek (hacsak nem búvárruhás, feltörekvő PSD-aktivisták aggatták a horogra a hipermarketben vásárolt halat). Dragnea ugyanis nem kevesebb, mint 17 csukát csapott be a műcsalijával (ez mindenképpen rosszabb arány, mint a PSD választási eredménye), a lakótelepi faszagyereknek öltözött Sorin padavan pedig abszolút kezdő létére kilenc darab Exos lucius pofájába akasztotta bele a hármashorgot.

Nem rossz eredmény ez, bár azt meg kell jegyeznünk, hogy a két politikus felszerelése hagy némi kívánnivalót maga után. Grindeanu orsója – ha jól nézzük, egy belépő szintű Shimano Catana – túl kicsi a csukahorgászathoz, Dragnea pedig egy inkább süllőzésre használt hosszú és vékony (tehát valószínűleg túl merev) bottal dobált, amely túl hosszú a csónakból horgászathoz, de legalább egy drága Shimano Stella orsóra csévélte a zsinórt.

Hirdetés

A horgászparti harmadik résztvevője a Buzău megyei PSD elnöke, Marcel Ciolacu volt, az ő posztjából kiderül, hogy a lazítás a Duna-deltában zajlott, és hogy ő maga nem csak evezősként volt jelen, ahogy Dragnea írta, hanem horgászott is.

Hirdetés