Kanyarógyanús csecsemő hunyt el Temes megyében

Az utóbbi 24 órában 14 kanyarós esetet jeleztek Krassó-Szörény megyében.
Hirdetés
Nyolc hónapos csecsemő hunyt el a temesvári járványkórházban, valószínűleg kanyaró miatt – írja a News.ro hírügynökség a kórház szóvivőjének közlése alapján. A csecsemőt három héttel ezelőtt utalták be a kórház intenzív osztályára tüdőgyulladás és légzéselégtelenség miatt. 
 
Halálának pontos okát a kórbonctani vizsgálat fogja megállapítani, de nagy valószínűséggel ő a Romániában dúló kanyarójárvány legújabb áldozata. A csecsemő nem kapott kanyaró elleni oltást, erősítette meg a kórház.
 
A temesvári járványkórházban jelenleg 35 kanyarós gyerek fekszik. Többségük nem volt beoltva, egyesek még nem érték el az oltás korhatárát sem.
 
Tavaly Temes megyében két gyermek halt meg kanyaróban, az egész országban összesen kilencen a 33 megyében regisztrált 1969 kanyarós eset közül. A legtöbb megbetegedést, 462-t Arad megyéből jelentették.
 
Az utóbbi 24 órában 14 kanyarós esetet jeleztek Krassó-Szörény megyében. 2016 decemberének közepén a megyében 400 kanyarós megbetegedésről tudtak, ez a szám mára 534-re emelkedett. 
 
Daniel Botgros, a Krassó-Szörény Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivőjének keddi tájékoztatása szerint a megyében több családorvos kifogyott az oltóanyagból, így az Egészségügyi Minisztérium tanácsára más megyék közegészségügyi igazgatóságaitól kértek vakcinát. A Dolj megyei igazgatóság például 300 adag oltóanyaggal segítette ki Krassó-Szörény megyét.
 
„Eredetileg 500 adag vakcinát kaptunk, de az emberek, látva, mi a helyzet, elkezdték egyre nagyobb számban kérni az oltást” – tette hozzá a szóvivő.

Hirdetés