Szebeni medveügy: megfenyegették a rendőrparancsnokot, lemond

Többek között a gyerekei megölésével fenyegetőztek.
Hirdetés

Lemond tisztségéről Cristian Negru, Nagyszeben rendőrségének vezetője a városba szerdán beszabadult medve lelövése nyomán kirobbant botrány miatt.

A rendőrkapitány hétfőn este sajtótájékoztatón jelentette be: az állat lelövésére vonatkozó parancsért vállalja a felelősséget, azt azonban nem, hogy ezzel bűnt követett volna el – ennek megállapítása a nyomozó szervek feladata.

Negru cáfolta, hogy ő adott volna utasítást az egyik rendőrnek, hogy szolgálati autójával gázolja el a belvárosban csatangoló vadállatot, megjegyezte ugyanakkor: a medve üldözésében részt vevő egységek elsődleges célja az emberélet védelme volt, a medve élete másodlagos fontosságúnak számított.

A parancsnok azt is elmondta, két okból vonul vissza. Az egyik, hogy ne merülhessen fel a gyanú: tisztségét kihasználva megpróbálja befolyásolni a nyomozás menetét.

A második az, hogy több, életveszélyes fenyegetést is kapott, amelyben őt, a feleségét és a gyerekeit is megfenyegették.

Hirdetés

„Névtelen telefonáló hívott fel a szolgálati telefonomon, és azt mondta, elrabolja a gyerekeimet, és ugyanúgy bánik majd velük, mint a medvével. Közel tizennyolc éve vagyok a rendőrségnél, ennek zömét a szervezett bűnözés elleni osztályon töltöttem. Eddig nem kaptam annyi fenyegetést, mint az elmúlt 12 órában” – ecsetelte a helyzetet Negru.

Mint arról beszámoltunk, a belügyi tárca által az ügy kapcsán elrendelt vizsgálat eredménye szerint az illetékes hatóságok elhamarkodottan döntöttek, amikor a medve lelövésére adtak parancsot, az ugyanis abban a pillanatban már nem jelentett közvetlen veszélyt.

Hirdetés