Belebukott a botrányokba a román olimpiai bizottság elnöke

Alin Petrache lemondásához a román sportolók ruhabotránya és a gyenge olimpiai szereplés is hozzájárult.
Hirdetés

A romániai Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke bejelentette, hogy a riói olimpia után benyújtja lemondását, és erre kéri a bizottság alelnökeit és vezető testületeinek tagjait is.

Alin Petrache arra hivatkozott, hogy az olimpia után alaposan ki kell elemezni a román sportolók felkészülését, eredményeit, és a szervezeti hierarchiának nem szabad befolyásolnia az elemzés menetét.

A sportvezető mind a sportolóktól, mind a közvéleménytől elnézést kért a Rióba utazott román sportolók felszerelésének megkérdőjelezhető minősége miatt. Közölte: belső vizsgálatot indít az olimpiai bizottságnál, hogy kiderüljön, kik a felelősek ezért. Petrache ígérete szerint szigorú büntetésre számíthatnak azok, akik felelősségre vonhatóak lesznek az ügyben.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség hivatalos dokumentumokat foglalt le a Román Olimpiai Bizottság bukaresti székházában, egy cég székhelyén pedig házkutatást tartott, miután felmerült a gyanú, hogy a Rióban versenyző román olimpikonok hamisított ruházatot kaptak.

  A riói olimpián az utóbbi ötven év leggyengébb román szereplése körvonalazódik. Románia egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel az éremtáblázat 32. helyén állt a hétfői versenynap előtt.
 

Hirdetés