Lehet, hogy újabb autópálya-szakaszt kell visszabontani

Mivel a gyanú szerint gyalázatos minőségű alapanyagokból épült.
Hirdetés

A romániai autópálya-építés illetékeseit ezúton terjesztjük fel a Kőműves Kelemen díjra: úgy tűnik ugyanis, hogy miután már egy már megépített szakaszt a kivitelezés pocsék minősége miatt biztosan vissza kell bontani, hasonló sors várhat egy másik szakaszra is.

A dél-erdélyi sztráda egyik Lugos és Déva közötti részéről van szó, amelyet a Capital című gazdasági portál szerint az Országos Autópálya- és Közútkezelő Társaság (CNADNR) ellenőrzést rendelt el az érintett autópálya egy 17 kilométeres szakaszán, amelyet ugyanaz a Salini Impreglio nevű olasz cég épített, mint a már lezárt, Szelistye és Konca közöttit.

Igaz, itt az égő annyival kisebb, hogy az illető autópályarészt csak az év végén kellene átadni a forgalomnak – csakhogy a gyanú szerint ugyanolyan pocsék alapanyagokból dolgoztak, mint a már buktának bizonyult szakaszon, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy itt is szét kell kapni a már megépült sztrádát.

A Salini Impreglio a SECol SpA-val közösen még 2013-ban nyerte el a sztrádaszakasz megépítésének jogát, dömpingáro. Mjg ugyanis a tenderfüzetben a teljes, 28 kilométeres szakaszra kolométerenként 9,3 millió eurós árat kalkuláltak, addig az olaszok ennek a feléért vállalták volna el – többek között a hatályos román jogszabályok miatt így ők is nyerték meg a kiírást.
 

Hirdetés