Lemondott közmédiás állásáról az RMDSZ sajtósa

Nagy Debreczeni Hajnal azonnali hatállyal távozott.
Hirdetés

„Ma, 2015. április 3-án azonnali hatállyal lemondtam a Román Közszolgálati Televízió kolozsvári területi stúdiójában betöltött állásomról, ezáltal megszűnt a Román Rádiótársasághoz való áthelyezésem is” – írta pénteken Facebook-oldalán Nagy Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótanácsosa.

Nagy Debreczeni szerint döntésének nincsenek jogi vagy adminisztratív okai, azt állítja, munkájával kapcsolatban semmiféle összeférhetetlenség nem merül fel.

„Ennek ellenére azt gondolom, szükséges feloldanom azt a helyzetet, amely fölösleges támadási felületet nyitott az RMDSZ és a szövetségi elnök irányába” – írja.

Korábban a Ziar de Cluj kolozsvári lap és az Átlátszó Erdély oknyomozó blog írt arról, hogy Nagy Debreczeni Hajnal évente közel 44 ezer lejes fizetést kap a Kolozsvári Rádiótól, noha a szerkesztőségben eddig senki nem látta, és érdemi rádiós, szerkesztői munkát nem végez.

Az RMDSZ-elnök sajtósa a a Transindexnek nyilatkozva azzal utasította vissza a vádakat, hogy nincs összeférhetetlenség a rádiós és az RMDSZ-es munkája között, munkaköre pedig nem feltételezi azt , hogy bejárjon a stúdióba és részt vegyen a tartalomgyártásban.

Hirdetés