Újabb „fekete márciustól” tart Antal Árpád

Véleménye szerint etnikai zavargások következhetnek Székelyföldön, amennyiben a Kovászna megyei prefektus folytatja magyarellenes megnyilvánulásait.
Hirdetés

Az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombati ülésén Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere arra figyelmeztetett, hogy ha Victor Ponta kormányfő nem fogja vissza a székelyföldi prefektusokat, megismétlődhet az 1990-es marosvásárhelyi pogrom.

„Arra kérem Frunda urat, hogy kérje meg főnökét, Románia miniszterelnökét, gyakoroljon nyomást Kovászna megye prefektusára, hogy hagyja békén a magyarokat. Őt is minősíti, amit a prefektusok művelnek. (…) Ellenkező esetben Székelyföldön megismétlődhet mindaz, ami Marosvásárhelyen történt 1990-ben” – fogalmazott Antal Árpád.

A Mikó-ügy kapcsán kialakult helyzetről elmondta: Markó Attila parlamenti képviselő az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország védelmét kérte ezekben a napokban, de az igazán nagy védelmet mi magyarok és a Szövetség, összefogva tudunk neki nyújtani. Antal annak a véleményének is hangot adott, hogy ebben az országban az igazságszolgáltatás nem az igazságot szolgálja, hanem egy olyan rendszert, melynek célja a magyarok elszegényítése. Antal szorgalmazta, hogy az RMDSZ kössön partnerséget Klaus Johannissal és csapatával.

Fotó: www.facebook.com/RMDSZ 

Hirdetés