Visszatér pár napra a nyár, aztán jön az esős október

Érdemes kihasználni az akár 30 fok feletti hőmérsékletet, mert egy jó ideig nem lesz részünk benne.

Hirdetés

Ha még nincs programja a hétvégére, akkor van egy jó hírünk: az időjárás kellemesnek ígérkezik, így ideális alkalmat teremt a szabadtéri elfoglaltságoknak. Érdemes kihasználni az akár 30 fokos, nyárias időt, mert utána érkezik az esős, hűvös ősz.

A meteorológusok előrejelzése szerint a jó idő a jövő hét közepéig kitart, a maximális hőmérséklet akár 29 fok is lehet (különösen délkeleten), ami egy átlagos nyári nap hőmérsékletének felel meg. A hegyekben természetesen nem árt, ha kéznél van a lajbi: Csíkszeredában például szombat reggel 0 fokot, az Omu-csúcson -3 fokot mértek. Kolozsváron jelenleg 12 fok van, később akár 21 fok is lehet, és csak estére esik vissza 10 fok alá a hőmérő higanyszála.

Hétfőn még tart az indián nyár, keleten azonban hideg légtömeg áramlik be, ami keddre esőt hoz. A maximális hőmérséklet 13-14 fok lesz, az is csak Moldvában.

Októberben az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk: lesz néhány nap, amikor nyugaton 22-24 fokot is mérhetnek, majd érkezik az esős, hűvös ősz.

Hirdetés