Megvertek a biztonsági őrök egy plázázót, mivel nem volt zöld igazolványa és balhézott (VIDEÓval)

Mindenáron enni akart, de nem tudott zöld igazolványt felmutatni. Kötekedett, szitkozódott, mire a biztonsági őr alaposan megrugdosta. Kollégája is a segítségére sietett.

Hirdetés

Arra számítani lehetett, hogy előbb-utóbb indulatokat fog szülni, hogy bizonyos tevékenységeket a zöld igazolvány felmutatásához kötik, szóval nem túl meglepő, hogy verekedés tört ki egy plázában (az lett volna a meglepő, ha a színház vagy valamelyik mozi bejáratánál szabadulnak az indulatok a kultúrára éhező oltatlanok és az őrök között).

Az incidens csütörtök kora este, a kolozsvári VIVO plázában (a korábbi Polus Centerben) történt, ahol két fiatal gondolta, eszik egyet a pláza gyorsétterem-részlegén. Mivel nem tudtak zöld igazolványt felmutatni, a biztonsági őr visszafordította őket, ami úgy feldühítette az egyik fiatalt, hogy agresszíven kezdett viselkedni.

Az őr nem sokat habozott, rugdosással reagált, mire a kollégája is beszállt a verekedésbe. A térfigyelő kamera felvételei alapján a konfliktusban négyen vettek részt, egyikük szinte végig passzív maradt. A szemtanúk azt mondták, a verekedést a fiatalember provokálta ki, aki mindenáron be akart menni a pláza gyorskajás részlegére.

A rendőrség beszámolója szerint a fiatalt ezer lejre büntették botránykeltés és a zöld igazolvány felmutatásának megtagadása miatt. Az ütlegelés és az erőszakos viselkedés külön nyomozás tárgyát képezi – ebben a biztonsági őrök szerepét is megvizsgálják.

Hirdetés