„Vasvillát, kaszát és sarlót ragadunk, ha oltakozni kell” – fenyegetőzik egy vakcinatagadó polgármester

Ez tényleg nem hiányzott most: egymás után bújnak elő a felelőtlen lázadozók, miközben az országnak újabb járványkrízissel kell szembenéznie.

Hirdetés

Miközben az ország lakosságának több mint 70 százaléka továbbra sem hajlandó oltakozni, a járvány negyedik hulláma pedig lassan összecsap a fejünk fölött, egyeseknek még mindig van kedvük felelőtlenül kampányolni a vakcina ellen.

Itt van például egy Vaslui megyei polgármester, aki szerdán azt volt képes kiírni a Facebook-oldalára, hogy

lázadást kezdeményez, ha a kormány kötelezővé teszi az oltást a kiemelten fontos munkakörök dolgozói számára.

„Úgy fogunk várni benneteket (mármint az oltáskampány képviselőit – szerk. megj.), mint Ştefan cel Mare a törököket: vasvillával, kaszával és sarlóval!!! (…) Én ott leszek az első sorban és meg fogom védeni az oltásellenesek jogait” – fenyegetőzik bejegyzésében Ciprian Tamaş, Şuletea község elöljárója. Kíváncsian várjuk az ügy fejleményeit.

Eközben a Iași-i tömegközlekedési vállalat egyik sofőrjének is kedve kerekedett egy kis lázadozáshoz: úgy döntött, hogy

oltásellenes feliratokat ragaszt az autóbusz szélvédőjére,

mellyel aztán le is nyomott két műszakot. Ezt nyilván nem beszélte meg a feletteseivel, akik rá is parancsoltak, hogy ne kampányoljon felelőtlenül, inkább például végezze a munkáját, amiért fizetik. Bár a vállalat szóvivője szerint nem kizárt, hogy cselekedete miatt felbontják a munkaszerződését…

Hirdetés