Válaszúthoz érkeztünk járványügyben, nehéz ősz elé nézünk – mondja Raed Arafat

A belügyi államtitkár szerint most már tényleg minden a lakosság fegyelmezettségén múlik.

Hirdetés

A kormány pénteken újabb harminc nappal meghosszabbítja a vészhelyzetet, mert nagyon távol állunk attól, hogy visszatérjünk a normalitáshoz – így kezdte csütörtökön este a Digi 24-nek adott interjút Raed Arafat.

A belügyi államtitkár szerint Románia gyakorlatilag válaszúthoz érkezett, és minden a lakosság viselkedésén, a fegyelmezettségen múlik. Arafat szerint a legfontosabb most az, hogy elkerüljük annak a veszélyét, hogy ne legyen elengedő hely az intenzív osztályokon.

„Azt kellene elkerülni, hogy az orvosoknak dönteni kelljen, hogy kit kezeljenek. Üzenem annak a tüntetőnek, aki a minap azt kiabálta a kormánypalota előtt, hogy a szabadság fontosabb az életnél, hogy ezt nem fogja tudni majd azok szemébe mondani, akik nehéz helyzetbe kerülnek a fertőzés miatt, de az orvosoknak sem, akik majd el kell döntsék, hogy kit mentsenek meg, és kit nem” – zárta rövidre a belügyi államtitkár.

Arafat még azt is mondta, hogy nagyon nehéz ősz elé nézünk, mivel az influenzaszezon is a nyakunkon lesz, azért arra kért mindenkit, hogy adassák be a védőoltást.

Hirdetés