Unja már a járvány számait, ugye? Pedig a koronavírus még itt van és terjed (FRISSÍTVE)

Bár most már csak a március végi ütemben, csökkenő ágon. Hargita megyében viszont továbbra is növekedés van.

Hirdetés

A legfrissebb, csütörtök déli hivatalos adatok szerint 198 az utóbbi 24 órában regisztrált fertőzöttek száma, ami csak kettővel több, mint tegnap. Négy halálesetről számoltak be csütörtök reggel, viszont a gyógyultak száma ismét magasabb az új esetekénél: a tegnap dél óta eltelt időszakban 225 embert nyilvánítottak gyógyultnak (tegnap ez a szám 190 volt).

Az utóbbi napokban regisztrált esetszám nagyjából a március utolsó hetében jegyzett esetekének felel, meg. A legtöbb napi új esetet, 523-at, április 11-én regisztrálták, ez a szám azóta folyamatosan apad, bár ezen a héten enyhén lassult a csökkenés.

Összes eset száma: 17 585
Összes halálos áldozat: 1 151
Gyógyultak száma: 10 581
Intézményes karanténban levők száma: 9 800
Házi elkülönítésben van: 39 614 személy

Hirdetés

Hargita megyében elérte a százat a fertőzöttek száma

Csütörtökön újabb 10 fertőzöttet regisztráltak Hargita megyében, ezzel pedig kereken 100-ra emelkedett ez a szám. Az aktív esetek száma 78 – közölte a prefektusi hivatal. Tegnap 22 új esetről érkezett hír, ez volt eddig a legnagyobb esetszám-növekedés a megyében. Hargita megyében nagyon lassan indult a koronavírus-járvány, amikor más megyékből naponta tucatszám jelentették az újabb és újabb eseteket, a csíkszeredai megyei illetékesek alig-egy két esetről számoltak be.

Hirdetés