Üldözőbe vett egy autót, mert azt hitte, volt párja ül benne egy férfival – tragédia lett a vége

Az autója árokba borult, mellette utazó barátja életét vesztette. Más abszurd balesetek is történtek a hétvégén.

Hirdetés

Az elmúlt két nap során is rengeteg közúti baleset történt a romániai halálutakon, ahogy azt már sajnos megszokhattuk hétvégenként, és sok közöttük az olyan, melyet nem lehet az utak állapotára fogni. Egy segesvári szupermarket parkolójában például a figyelmetlenség miatt egy 71 éves asszony a kocsija kereke alá juttatott egy bevásárló nőt, majd a pánik hatására még össze is keverte a gázpedált a fékkel.

A gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek közül a legdurvább szombat éjszaka Iași-ban történt, ahol az áldozat gyakorlatilag kettéroppant, és azonnal meghalt, miután egy száguldozó sofőr elgázolta az utcán.

Más településen az alkoholfogyasztás volt a ludas: Székelykocsárdon két autó ütközött – az egyik járművezető ittas volt. Zalatnán egy tapasztalatlan sofőr, egy húszéves fiatal gázolt el a gyalogátkelőn egy szabályosan közlekedő gyalogost.

Ezen áldozatok többsége legalább túlélte az emberi mulasztást, nem úgy, mint Nagybányán, egy féltékenységtől elvakult férfi barátja. Ez utóbbi baleset mind közül a legabszurdabb.

Hirdetés

Egy Máramaros megyei sofőr féltékenységből vesztette el a józan ítélőképességét: azt hitte, hogy volt párját látta egy másik autóban egy férfival, ezért üldözőbe vette a gépjárművet. Akkor sem vette észre, hogy nem az exét üldözi, amikor a nő kiszállt az autóból. Dühében lábbal rugdosni kezdte „riválisa” autóját, aki nem értette a helyzetet, majd menekülőre fogta.

Az agresszor üldözőbe vette. Amikor megpróbált elé vágni, elvesztette uralmát a gépjármű felett, és árokba borult. Mellette ülő 24 éves barátja a baleset következtében kirepült a szélvédőn, a helyszínen sikerült újraéleszteni, de a kórházban életét vesztette. A vétkes sofőr kórházban van, állapota stabil. Ellene gondatlanságból elkövetett emberölésért és szándékos testi sértésért indult eljárás.

Hirdetés