Illusztráció: Unsplash.com

Trump vagyonát is gyarapította közpénzből Iohannis, recsegő tél lesz jövő héttől – hírmix

Egy romániai férfit pedig két és fél év börtönre ítéltek, mert részegen cirkuszolt egy repülőn.

Hirdetés

Donald Trump vagyonát is gyarapította egy kicsit az Ön pénzéből a Iohannis-adminisztráció

Idén nemcsak nálunk lesz választási szuperév, de az Egyesült Államokban is megszervezik a 60. elnökválasztást. Így aztán nem meglepő, hogy a kampány részeként a jelöltek kényes ügyeinek oda-vissza történő kiteregetése is zajlik már javában. Most épp Donald Trumpról derítették ki, hogy amikor még az Államok elnöke volt, jogtalanul szedett be pénzeket külföldi delegációktól, amelyeket a saját szállodáiban szállásoltak el. A legnagyobb összeget, 5 millió dollárt például Kína pengette ki, a hírek szerint pedig Trump összesen 7,8 millió dollárral lett gazdagabb az ilyen külföldi delegációk révén, pedig ezt az amerikai törvények tiltják. A történet minket érintő része az, hogy a romániai adófizetők is hozzájárultak ehhez a jogtalan vagyonszerzéshez, igaz, azt nem részletezték, hogy Iohannis adminisztrációja konkrétan mennyi pénzt költött el az Államokban. Az viszont kiderült hogy egy román delegációnak 2017. május 31–június 11. között volt egy VIP foglalása az egyik Trupm-szállóban. Maga Iohannis hivatalosan június 5–9. között tartózkodott az államokban, és június 9-ikén találkozott az akkori amerikai elnökkel a Fehér Házban. A legutóbb az afrikai körútjával közfelháborodást kiváltó román elnök így örülhet, hogy a második mandátuma után többé már nem indulhat a romániai elnökválasztáson, mert aligha lenne túl sok esélye.

Börtönre ítéltek egy repülőn randalírozó férfit

Meglehetősen súlyos büntetést, két és fél év letöltendő börtönt kapott egy 44 éves férfi, aki a Koppenhága–Bukarest repülőjáraton agresszívan kezdett viselkedni a leszállás előtt még tavaly március végén. Az ittas férfi fizikailag nem is bántalmazott senkit, csak verbális agressziót gyakorolt az utastársaival és a légi utaskísérőkkel szemben. A beszámoló szerint a személyzet „a szokásos biztonsági eljárásoknak megfelelően” járt el, ám azt nem részletezték, hogy ez miben áll, csak azt, hogy a gép ezután biztonságosan landolt az otopeni reptéren. Ahol a hatóságok az előzetes riasztásnak megfelelően már készenlétben álltak, és eltávolították a gépről az agresszív férfit, a többi utas pedig a szokásos eljárás szerint szállhatott le. A bufteai bíróság úgy találta, hogy a férfi viselkedésével veszélyeztette a gép biztonságát és ezzel az utasok életét, ezért döntöttek a súlyos büntetés mellett. Ne randalírozzon részegen a repülőn!

Jövő héttől akár mínusz 15 fok is lehet egyes helyeken

Vasárnap újabb sarkvidéki ciklon éri el a térségünket, így az utóbbi napokban tapasztalt enyhe télnek ismét csak vége szakad, és visszatér az igazi. Méghozzá meglehetősen erőteljesen: vasárnap az ország déli részén még elég meleg, 15 fok körüli hőmérséklet lesz, de aztán az éjszaka folyamán és a jövő hét első napjaiban drasztikusan lehűl a hőmérséklet, országszerte lehet havazásra számítani, a hegyekben pedig a hóviharok sem lesznek ritkák. A szakértők szerint a hideg idő legalább január 20-ig kitart majd, egyes helyeken akár mínusz 15 fokot is mérhetnek ebben a periódusban.

Hirdetés