Téved, aki azt hiszi, hogy az országba hazatérőket jobban érdekli az oltakozás, mint az itthoniakat

Elkeserítő számok érkeznek a határátkelőknél felállított oltópontokról, miközben az országban is mindenhol csökken az oltakozási kedv.

Hirdetés

A hatóságok valamire olyasmire számítottak, hogy az országba hazaérkezők majd tömött sorokban fognak várakozni az oltásért a nagylaki határátkelő mellett felállított oltópontnál, ehhez képest egy kerek hét alatt alig 316 személy kérte a vakcinát.

Ennél is rosszabb a helyzet a többi határátkelőnél: a Bors–Ártánd határátkelőhely román oldalán felállított ideiglenes oltópontot május 24. óta alig 104-en keresték fel, míg a Szatmár megyei Petén 184-en kérték a Johnson&Johnson-t.

Míg korábban arról volt szó, hogy ezeket az oltópontokat éjjel-nappal nyitva tartják, azóta már arról beszélnek, hogy az órarendet a gyenge érdeklődés miatt leszűkítik, így csak 8 és 14 óra között működnének.

A Henri Coandă nemzetközi légikikötőben 300 személyt sikerült beoltani, a vásárhelyi repülőtéren pedig alig 42 személyt – akárhonnan nézzük, ezzel sem lehet villogni.

Az elmúlt 24 órában egyébként tovább csökkent a napi beoltottak száma: alig 45 873-an oltakoztak, az első oltásra jelentkezők száma pedig ezúttal sem érte el a húszezret (19 027). Ezzel együtt most 4 496 033 személy kapott legalább egy dózist, ebből 4 072 855-en az emlékeztetőn is túl vannak.

Hirdetés