Kép: Manases Sándor

Testvériesen megosztoztak a pontokon az aggódva várt kolozsvári fociderbin

Meglepően békés hangulatban ment a hét és fél év után visszatért kolozsvári fociderbi, az U szurkolói ezúttal békén hagyták a magyarokat.

Hirdetés

A szövetség furcsa új kuparendszerének köszönhetően alig három nappal a két kolozsvári csapat bajnoki mecsce előtt a kupa csoportkörében is összejött egy U–CFR meccs, amire ki is ment közel húszezer ember a sétatéri stadionba.

A 2000-es évek korábbi hasonló meccseinek balhéi viszont most elmaradtak, a két szurkolótábor egymást ugyan próbálta verbálisan alázni, viszont

az U keménymagja kivételesen nem szidta a magyarokat.

Kivéve Pászkány Árpádot, pedig ő már közel egy évtizede kiszállt a CFR mögül…

Ennek oka alighanem a Sepsi elleni augusztusi meccs után kapott kemény büntetés – újabb Medgyesen rendezett hazai meccsekhez vagy zárt kapukhoz sem a klubnak, sem a szurkolóknak nincsen kedve.

A pazar körítés mellé viszont szerény foci dukált,

és ebben most is Dan Petrescu volt a ludas.

A CFR edzője főleg a cserék cseréit és a sérülésekből éppencsak felépült, meccshiányos játékosait küldte pályára – a Slavia-verő húzóemberekre a vasárnapi bajnoki meccsen és az Európai Konferencia-ligában van szüksége.

A szögleteket viszont mindenkivel rendesen begyakoroltatta, úgyhogy Daniel Bîrligea fejesével két perc után vezettek a CFR cseréi az U kezdői ellen. És még

a hazai egyenlítéshez is egy CFR-játékos, a brazil Roger öngólja kellett.

Hirdetés

A végén érezhető volt, hogy mindkét csapat inkább a vereséget akarja elkerülni, mint kockáztatni a győzelemért – így aztán döntetlen lett a vége, amit mindkét tábor megünnepelt.

A békés bemelegítés után pedig vasárnap jöhet egy várhatóan élesebb és izgalmasabb meccs.

Román Kupa, C-csoport, első forduló:

Kolozsvári U–Kolozsvári CFR 1-1 (Roger 64. – öngól, illetve Bîrligea 2.)

Hirdetés