Testkamerákkal fogná be a rendőrgyalázó politikusok száját a belügyminiszter

Bekeményít a belügy.

Hirdetés

Megtalálta a briliáns megoldást Marcel Vela belügyminiszter arra, hogy véget vessen a rendőrségen belüli korrupciónak, másrészt pedig annak, hogy egyes politikusok, vagy magas beosztású közalkalmazottak megpróbálják megfélemlíteni a rendőröket.

A tárcavezető egyszerű lépésről döntött: a közlekedés-rendészet munkatársai számára testkamerákat vásárolnak, amelyek folyamatosan működnek majd, amikor a rendőrök közúti ellenőrzésre megállítanak egy autót.

A miniszter szerint ez véget vet a rendőrségen belüli korrupciónak, arra sarkallja a rendőrt, hogy figyeljen oda, hogyan beszél az autóssal, és persze fordítva is működik: az autósok sem próbálnak meg majd emberkedni, elvégre minden szavukat rögzíti a kamera.

„Nem lesz több képviselő, aki a rendőrt szidja, és a hivatásával visszaélő közlekedési rendőr sem” – mondta talán kicsit túlzóan is derűlátóan a miniszter.

Mondjuk az ügy egy próbálkozást megér, hiszen nem ritka, hogy egy-egy politikus, sőt egy-egy politikus valamely, magát indokolatlanul fontos embernek tartó hátramozdítója azt hiszi, ha valamilyen hivatalos igazolványt kezd el a rendőr orra előtt lobogtatni, az azonnal haptákba vágja magát, tiszteleg, majd bocsánatot kérő szavakat hebegve alázatosan útjára engedi.

Hirdetés

Nos, lehet, hogy ilyesmi a jövőben is előfordul, de legalább mindenki láthatja majd a róla készült filmet.

Úgyhogy be lehet készíteni a popcornt.

Hirdetés