Temetkezési vállalkozó után vendéglőst is kórházmenedzserré nevezett ki a kormány

Hiába, az igazi pártemberek mindenhez értenek.

Hirdetés

Beszámoltunk már arról, hogy a kormány egyik első dolga a koronavírus-járvány kitörése után az volt, hogy a kormányzati irányítás alá vont önkormányzati kórházak élére a saját párthíveit ültette menedzserként – így történhetett meg, hogy egy temetkezési vállalkozó egyszer csak egy kórház élén találta magát.

Nos, a jelek szerint nem ez volt az egyetlen eset, amikor nem az egészségügyi tapasztalat, hanem a párthűség számított. A Fehér megyei Topánfalva kórházában is azonnal lecserélték a menedzsert, ahogy az kormányzati irányítás alá került.

A Valentin Gog névre hallgató illető kevésbé morbid foglalkozást űz civilben, mint kollégája: ő nem temetkezési vállalkozó, hanem vendéglős.

Méghozzá nem is akármilyen végzettséggel!

Ő maga írta ugyanis ki a közösségi oldalára, hogy az élet iskolájában végzett. Ez pedig – mondja ő – többet ér, mint az egyébként szociáldemokrata, tehát jelenleg ellenzéki polgármester két egyetemi diplomája.

„Az élet iskolája lehetővé teszi, hogy azonnal meghozd a helyes döntéseket, hogy bármikor kikerülhess egy kritikus helyzetből, hogy boldogulni tudj” – hangzik az Oravecz Coelhohoz méltó bölcsesség.

Hirdetés

Éppen ezért meggyőződése, hogy teljesen alkalmas a kórházmenedzseri tisztségre.

Sőt azért is, mert nem csupán egy vendéglőt irányított korábban. Hanem egy autóvillamossági alkatrészeket gyártó céget is.

Mit ne mondjunk, ezek után tényleg nem is értjük, miért rúgta ki három hét elteltével a polgármester, miután az ellenzéki többségű parlament megszavazta a törvényt, amely értelmében az önkormányzati kórházak vezetőiről csakis a tulajdonos önkormányzat dönthet, nem a parlament.

Így kallódnak el Romániában a tehetséges emberek.

Hirdetés