Találja ki, megszavazta-e a trikolór parlament a hányattatott sorsú Trianon-törvényt!

Kicsit még töprengjen velünk. Vajon… vajon…

Hirdetés

Emlékeznek még? Kábé akkor történt, amikor az egységes és oszthatatlan nemzeti Romániában idén május idusa környékén feloldották a sürgősségi állapotot: a képviselőház pikk-pakk, megszavazott egy olyan törvénytervezetet, amelyet a derék, magyarölelgető PSD-s honatyák nyújtottak be még 2019-ben és amely lényegében kimondja, hogy ezentúl a magyarok gyásznapján (jőnius 4-én, ugye) minden évben ünnepségeket, kulturális és oktatási rendezvényeket szerveznek majd országszerte.

A megszavazott doksit szépen elküldték Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnöknek, aki kicsit korábban jól rátojt a kalapács nyelére a magyarellenes performanszával, ezért a Trianon-törvény pártolói joggal gondolták, hogy szépen ki fogja hirdetni, oszt kész. Na de Ionopot úr egy igazi szász testcsellel nem hirdette ki (elég volt neki a korábbi akció után érkezett cseszegetés), ehelyett ügyesen átdobta az Alkotmánybíróság asztalára, mondják már ki a talárosok, hogy izé, ez nem européer törvény.

Na de az Alkotmánybíróság is forgatott egyet a köpönyegen: ezzel a törvénnyel nincs semmiféle baj, kedves Ionopot úr! Mehet előre! Ment is, és a keddi szent napon a képviselőház megint megszavazta (a pontosság kedvéért: 175 igen, 23 nem, 85 tartózkodás). És most már Ionopot államelnök se tehet semmit, muszáj kihirdesse. Igaz, talán nem is akar semmit tenni. Hiszen rég tudja, hogy ez lesz a vége. Csak na, annak a Nagy Károly-díjnak is meg kell felelni valahogy. Mert tényleg gáz, hogy egy nemzet a másik nemzet nyomorán táncikáljon. Márpedig ezentúl ez lesz. Gratulálunk, kedves honatyák! Jószomszédi vastag bőrből jeles!

Hirdetés