Szeretnénk jó hírt mondani a vírusfrontról, de nem nagyon tudunk

Az új megbetegedések és a halálesetek görbéje megint felfele ível. Kolozs megye a nem előkelő második helyre ugrott a megyei esetszámok listáján.

Hirdetés

Ahogy az már egy jó ideje lenni szokott, eltelt a hétvége, ismét nőni kezdtek a járványszámok. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 1470 új megbetegedésről érkezett jelentés (első tesztelés). Az újratesztelések során további 512 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét.

Az egy nap alatt elvégzett tesztek száma nem érte el a teljes kapacitást: összesen 21 330 tesztet végeztek el, ebből 12 992-t a járványügyi protokoll alapján, 8388-at saját kérésre. Ami e tekintetben mégis nagyon jó hír: a pozitív tesztek aránya a tegnapi 20,63%-ról nagyot csökkent, 6,89%-ra.

Az ország intenzív osztályain sajnos továbbra is sok súlyos beteget kezelnek: az elmúlt 24 órában 551 beteg szorult intenzív kezelésre.

Hirdetés

A járványhoz köthető halálesetek száma ismét növekedni kezdett: 44 beteg (30 férfi és 14 nő) hunyt el tegnap óta, mindegyikük más betegséggel is küdött a vírusfertőzésen kívül.

Ami a megyéket illeti, Bukarest (291 eset) vezet épp, utána viszont rögtön Kolozs megye következik, 73 esettel. Ilfov, Bákó, Brassó, Neamț megye sem áll jól, tessék csak nézni:

Hirdetés